Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ПКУ різко підвищать акциз для скрапленого газу заради втримання цін на бензин — законопроект від більшості

25 вересня 2020, 11:30
6566
0
Реклама

Велика група народних депутатів від фракції політичної партії "Слуга народу" зареєструвала у ВРУ проект Закону про внесення змін до ПКУ щодо збалансованості ставок акцизного податку на пальне (№ 4098). Як стверджують автори, законопроект розроблено "з метою припинення стимулювання пільговими ставками імпорту скрапленого газу з РФ, що дозволить вирівняти структуру споживання палив у бік традиційного палива з високими ставками акцизного податку."

Проектом Закону пропонується внести зміни до пп. 215.3.4 ПКУ щодо ставки акцизного податку:

- на бензини зменшити з 213,50 € до 139,50 €;

- на дизпаливо - залишити на тому ж рівні (139,50 €);

- на скраплений газ збільшити з 52 € на 139,50 €.

На думку авторів законопроекту, реалізація цього акту дозволить збільшити доходи бюджету більше, ніж на 4,8 млрд. грн. на рік. Водночас вони вважають, що "ціна на газ на АЗС зросте на 2,65 грн. Одночасно відбудеться зниження ціни на бензини". Усе це обгрунтовується потребою "збільшить долю національного виробника на ринку нафтопродуктів та убезпечити ринок від маніпуляцій імпортерів".

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства з вашої теми - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини