Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху не штрафує за старі помилки, якщо їх виправили самостійно

25 вересня 2020, 11:00
894
0
Реклама

Фонд соцстраху нагадує роботодавцям про відповідальність за порушення порядку використання коштів від Фонду, несвоєчасне або неповне їх повернення.

Якщо порушено порядок використання страхових коштів, роботодавці відшкодовують Фонду соцстраху в повному обсязі неправомірно витрачену суму страхових коштів та/або вартість наданих соціальних послуг і сплачують штраф у розмірі 50% такої суми.

У разі несвоєчасного повернення або повернення не в повному обсязі страхових коштів слідуватиме штраф у розмірі 10% несвоєчасно повернутих або повернутих не в повному обсязі страхових коштів. Одночасно на суми несвоєчасно повернутих або повернутих не в повному обсязі страхових коштів і штрафних санкцій нараховують пеню в розмірі 0,1% зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу.

Проте при виявленні страхувальником помилок при нарахуванні виплат за минулі періоди, надлишково нараховані та виплачені кошти повертають до робочого органу Фонду соцстраху. Одночасно треба надіслати обґрунтоване письмове пояснення щодо причин повернення страхових коштів.

Тож у разі самостійного виправлення помилок, поверненні коштів та наявності відповідної бухгалтерської довідки, обґрунтованого письмового пояснення щодо причин повернення страхових коштів, фінансові санкції за порушення порядку використання страхових коштів до страхувальника не застосовують.

Ознайомтеся зі статтею "Перевірки Фонду соцстраху: порядок проведення й оскарження результатів" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійного видання "Інтербух" від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини