Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для роздрібного продажу пива єдинникам потрібна алколіцензія — ДПС

2 жовтня 2020, 14:15
867
0
Реклама

В ГУ ДПС у Запорізькій області нагадали, що "алкогольну" роздрібну ліцензію видають за заявою, у якій вказують вид госпдіяльності, на провадження якого суб'єкт господарювання має намір отримати ліцензію.

У заяві додатково зазначають:

- адресу місця торгівлі,

- перелік РРО, програмних РРО, (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО (КОРО), фіскальні номери програмних РРО, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в контролюючих органах.

У додатку до такої ліцензії будуть вказані:

- адреса місця торгівлі,

- перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери КОРО, які знаходяться у місці торгівлі, фіскальні номери програмних РРО.

Тому суб'єктам господарювання (у т. ч. платникам єдиного податку) для роздрібної торгівлі пивом (в т.ч. виключно пивом), необхідно отримати ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями з обов'язковим обладнанням місця торгівлі РРО/програмним РРО та роздрукуванням відповідних розрахункових документів (формуванням електронних розрахункових документів) встановленої форми.

При цьому не передбачено отримувати окрему ліцензію на роздрібну торгівлю пивом при наявності у ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Ознайомтеся зі статтею "Чи потрібна ліцензія та РРО підприємцю-єдиннику під час продажу пива на розлив" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійного видання "Інтербух" від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини