Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху робить все більше виплат через зростання хворих на COVID-19 та самоізольованих

5 жовтня 2020, 10:20
1845
1
Реклама

У Фонді соцстраху відзвітували про перебування 20 тисяч застрахованих осіб (з яких 5 тисяч - медичні працівники), які знаходились на самоізоляції під медичним наглядом.

Всі вони отримали лікарняні за кошти Фонду соцстраху. Адже згідно із ч. 2 ст. 24 Закону № 1105 застрахованим особам, які перебувають на самоізоляції під меднаглядом у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій, допомогу по тимчасовій непрацездатності виплачують у розмірі 50% середньої зарплати (доходу) незалежно від страхового стажу, а медичним працівникам, - в розмірі 100% середньої зарплати (доходу) незалежно від страхового стажу.

На оплачувану самоізоляцію можуть розраховувати ті працівники, котрі мали безпосередній контакт з хворим на COVID-19.

Лікарняні у зв'язку із самоізоляцією від COVID-19 виплачують на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням відповідної причини непрацездатності за кодом 11. А на період карантину відкрити листок непрацездатності можливо у дистанційному режимі. Працівнику достатньо телефоном звернутись до свого сімейного лікаря.

За останній місяць кількість осіб, які перебували на оплачуваних за рахунок коштів Фонду лікарняних у зв'язку з самоізоляцією від COVID-19, зросла майже вдвічі. Стрімке збільшення чисельності застрахованих осіб, які мають покази до самоізоляції, пов'язано, зокрема, із загальним зростанням випадків захворювання на коронавірусну хворобу в Україні.

Також ознайомтесь зі статтею "Електронні листки непрацездатності: так діють чи ні?" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини