Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З наступного року органи влади і державні установи не зможуть вимагати паперові документи

6 жовтня 2020, 14:45
2055
0
Реклама

Наступний рік буде для України початком впровадження режиму "paperless", який передбачає відмову від паперових документів у державних установах. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, інформує Мінцифри.

"2021 рік стане початком входження у режим "paperless". Тобто більше ніяких паперів. Це стосується всіх державних органів. І що найважливіше - жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних “папірців”, які потрібні для отримання тих чи інших державних послуг", - зазначив Президент.

За його словами, результатами цифровізації країни стала поява можливості реєстрації чи закриття бізнесів онлайн за 15 хвилин, електронна медицина, користування першим у світі цифровим паспортом тощо. Вже зараз кожен громадянин може відкрити рахунок у банку із цифровим паспортом та без паперових документів.

Про організацію електронного документообігу зі зразками документів читайте в матеріалі сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійного видання "Інтербух" від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини