Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці пояснили, чи може ФОП бути єдинником І групи, торгуючи в магазині на ринку

9 жовтня 2020, 16:20
14212
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що ФОП, який здійснює роздрібний продаж товарів в магазині, що розташований на території ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи.

Це податківці пояснюють наступним. До першої групи платників єдиного податку відносяться фізособи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн.

А згідно з п. 1.8 Інструкції № 209, торгове місце - це площа, відведена для розміщення необхідного для торгівлі інвентарю (вагів, лотків тощо) та здійснення продажу продукції з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків (у тому числі ручних), у контейнерах, кіосках, палатках тощо. Тому, роблять висновок у ДПС, до торгових місць на ринках не належать магазини та об'єкти ресторанного господарства.

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини