Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де та як підприємцю-єдиннику отримати довідку про свої доходи — ДПС

9 жовтня 2020, 17:15
5571
0
Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що фізособи-підприємці - платники єдиного податку першої-третьої груп можуть за письмовою заявою отримати від контролюючого органу довідку про доходи, у т. ч. за будь-який інший ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період. Довідка про доходи видається не пізніше п'ятнадцяти днів від дня отримання заяви.

Разом з цим платники єдиного податку для отримання довідки про доходи мають право подати до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов'язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду (абзац перший пп. 296.8 ПКУ).

Також податківці цитують норму ст. 20 Закону України "Про звернення громадян", вочевидь, натякаючи, що звернення ФОП про надання зазначеної довідки розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання.

Ефективне управління бізнесом з уникненням можливих ризиків можливе з LIGA360: ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі всіх законодавчих змін, що стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнатися більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини