Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 2021 року спілкування з клієнтами — виключно державною мовою

12 жовтня 2020, 12:35
7004
6
Реклама

Відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" із 16 січня 2021 року всі надавачі послуг незалежно від форми власності мають обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги українською мовою. Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, інформує Урядовий портал.

Тарас Кремінь нагадав, що низка положень мовного закону вже набула чинності: "З 16 січня 2020-го мова реклами, зокрема політичної, має бути лише українська. З 16 липня - назви аеропортів, станцій, зупинок, технічна та проектна документація, мова діловодства, документообігу, листування і звітності юридичних осіб. З 1 вересня всі школи мали перейти на українську".

Він наголосив, що мовний закон - не перешкода, а додаткова можливість для бізнесу. "Як бачимо, відповідальність бізнесу й повага до українського законодавства отримує величезну підтримку суспільства", - сказав він.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини