Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна не уточнювати податок на прибуток, якщо помилка не впливає на фінрезультат — ДПС

13 жовтня 2020, 16:25
498
0
Реклама

Чи варто коригувати звітність, якщо помилки не впливають на фінрезультат до оподаткування? Податківці на це говорять: якщо виправлення помилок впливає на дохід і фінрезультат до оподаткування та як наслідок - на показник об'єкта оподаткування податком на прибуток, то платник здійснює виправлення показників податкової декларації з податку на прибуток шляхом подання або уточнюючого розрахунку, або у складі податкової декларації з податку на прибуток за відповідний податковий (звітний) період за чинною на день їх подання формою.

Якщо платник виявляє помилки, допущені в податковій декларації з податку на прибуток, їх необхідно виправити. Зробити це можна двома способами: у поточній декларації або в уточнюючій декларації. Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Скористайтесь унікальною пропозицією: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Джерело: роз'яснення ОВПП ДПСУ

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до податковового та бухоблікового законодавства - користуйтеся LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360:Бухгалтер.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини