Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк змінив правила встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют

16 жовтня 2020, 09:10
2786
0
Реклама

Правління Національного банку України постановою від 07.10.2020 р. № 140 внесло зміни до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та розрахунку довідкового значення курсу гривні до долара США й облікової ціни банківських металів.

Зокрема, закріпили, що офіційний курс гривні до іноземних валют та облікова ціна банківських металів використовуються резидентами та нерезидентами України:

1) для відображення в бухгалтерському обліку операцій з іноземною валютою та банківськими металами;

2) для проведення валютних операцій, що здійснюються Національним банком з Державною казначейською службою України;

3) в інших випадках, визначених законодавством України.

Національний банк, резиденти та нерезиденти України мають право використовувати офіційний курс гривні до іноземних валют, облікову ціну банківських металів та довідкове значення курсу гривні до долара США для укладання угод на грошовому та валютному ринках, однак не мають жодних зобов'язань цього робити.

Про те, як організувати договірну роботу в ЗЕД, можна дізнатися більше на вебінарі "Організація договірної роботи в ЗЕД: практичні рекомендації". Запрошуємо його відвідати 18 листопада. Поговоримо про нормативне регулювання договору ЗЕД, істотні умови ЗЕД-договору, форс-мажор у ЗЕД та інше.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини