Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як у ПКУ та Законі про РРО зафіксують звільнення спрощенців від обов’язкового РРО

16 жовтня 2020, 14:20
19962
0
Реклама

Як ми й прогнозували, у ВРУ зареєстровано новий законопроект про внесення змін до ПКУ та Закону про РРО щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами - підприємцями з числа платниками єдиного податку. Йдеться про законопроект № 2645-д від 12.10.2020 р. Нагадаємо, що це вже далеко не перша ініціатива щодо коригування результатів минулорічної "РРО-революції", проти якої виступає частина малого бізнесу, зокрема - з числа платників єдиного податку. Адже з 01.04.2021 року застосовувати РРО та/або програмні РРО зобов'язані будуть усі суб'єкти господарювання окрім платників єдиного податку першої групи.

За результатами обговорення попередніх законопроектів профільний комітет ВРУ вирішив, що його члени підготують і зареєструють певний компромісний законопроект, яким і став № 2645-д. Він передбачає звільнення від застосування РРО та/або програмних РРО платників єдиного податку другої групи за критеріями місця здійснення діяльності та/або розміру загальної площі торгового об'єкту.

Також законопроектом № 2645-д передбачається збільшення розміру загальної площі, дозволеної для надання в оренду на спрощені системі оподаткування, розширення переліку побутових послуг населенню, які надаються платниками єдиного податку.

У разі ухвалення Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але зміни в ПКУ щодо застосування РРО єдинниками ІІ групи наберуть чинності 1 квітня 2021 року.

Розповімо про нововведення та зміни, які підготували для єдинників щодо перебування на спрощеній системі оподаткування та застосування РРО, детальніше в матеріалі за посиланням.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до податковового та бухоблікового законодавства - користуйтеся LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360:Бухгалтер.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини