Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали дозволені випадки торгівлі на ринках та ярмарках без РРО

21 жовтня 2020, 16:15
6131
0
Реклама

Головне управління ДПС у Запорізькій області нагадало, що суб'єкти підприємницької діяльності мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО та/або програмних РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при здійсненні роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, павільйонів, приміщень контейнерного типу).

Граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), у разі перевищення якого застосування РРО та/або програмний РРО є обов'язковим, зокрема, для роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, павільйонів, приміщень контейнерного типу) - 500 тис. грн. на один суб'єкт господарювання.

У разі перевищення граничного розміру розрахункових операцій, суб'єкт господарювання зобов'язаний в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати РРО та/або програмний РРО та проводити розрахунки з застосовуванням РРО або програмного РРО.

Зазначене визначено п. 2 та п. 3 Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Рекомендуємо звернути увагу на наступні публікації:

- "Чи можливе повернення сільгосппродукції та нюанси використання РРО";

- "Виїзна торгівля: особливості організації";

- "Виїзна торгівля: особливості приймання готівки";

- "Повернення товарів у роздрібній торгівлі: особливості обліку та використання РРО".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини