Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сумісників треба попереджати за два місяці про скорочення посад — Держпраці

23 жовтня 2020, 17:10
2599
0
Реклама

В Управлінні Держпраці у Полтавській області відповіли, чи треба витримувати строки попередження про скорочення посад сумісників.

Із сумісниками, так само як із основними працівниками, укладають трудовий договір у загальному порядку згідно із ст. 24 КЗпП.

Якщо відбувається зміна в організації виробництва і праці, в т. ч. ліквідація, реорганізація, банкрутство або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників, тоді трудовий договір із працівником-сумісником можуть припинити з ініціативи роботодавця на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП.

Статтею 492 КЗпП передбачений обов'язок роботодавця персонально попередити працівника про наступне вивільнення не пізніше ніж за два місяці.

Виплата вихідної допомоги відповідно до ст. 44 КЗпП залежить виключно від підстави припинення трудового договору й не залежить від факту роботи за основним місцем або за сумісництвом.

Таким чином, при звільненні працівника на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП виплачують вихідну допомогу в розмірі не менше середнього місячного заробітку.

Ознайомтеся зі статтею "Припинення трудових відносин у разі ліквідації ТОВ" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Унікальна пропозиція: два місяці у подарунок при передплаті професійного видання "Інтербух" від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини