Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пропонує альтернативу замість ЦПД із працівниками

28 жовтня 2020, 12:10
2487
0
Реклама

За участі Мінекономіки розроблено законопроект, який пропонує нову нестандартну форму зайнятості - трудовий договір з нефіксованим робочим часом.

Він являтиме особливу форму трудового договору, за яким обов'язок працівника виконувати роботу виникатиме виключно за умови надання роботодавцем такої роботи, без гарантій того, що ця робота буде надаватися постійно.

Кількість трудових договорів з нефіксованим робочим часом у одного роботодавця обмежать 10% загальної кількості трудових договорів. Але зазначені обмеження не застосовуватимуть для фізосіб, які використовують найману працю та не є суб'єктами господарювання.

Вказаний вид трудового договору повинен буде містити спосіб повідомлення працівника про наявність роботи та спосіб повідомлення від працівника про готовність приступити до роботи.

У свою чергу роботодавець самостійно визначає обсяг необхідної для виконання роботи та в розумний строк погоджує з працівником режим роботи та тривалість робочого часу, необхідного для виконання відповідної роботи.

Працівник матиме право відмовитися від виконання роботи, якщо його про наявність роботи повідомили із порушенням строків визначених трудовим договором з нефіксованим робочим часом.

Зарплату виплачуватимуть за фактично відпрацьований час.

Таким чином, в Мінекономіки переконані, що трудові договори з нефіксованим робочим часом впроваджуються як альтернатива договорам цивільно-правового характеру. Працівник зможе поєднувати легальну роботу в кількох роботодавців і при цьому матиме базові соціальні гарантії (забезпечення лікарняними, відпустками, достатнім рівнем зарплати тощо).

Джерело: сайт СПО профспілок.

Не пропустіть статті сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом:

- "За якими професіями не може укладатися ЦПД";

- "Лікарняні та декретні фізособам, що виконують роботи за ЦПД";

- "Винагорода за договорами ЦПД: заповнення Звіту з ЄСВ".

Унікальна пропозиція: дваи місяці у подарунок при передплаті професійного видання "Інтербух" від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини