Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовець відсутній, посада вакантна — кому і скільки оплачувати за заміну

2 листопада 2020, 16:20
2767
0
Реклама

В НАДС розставили акценти в питанні оплати за виконання обов'язків тимчасово відсутнього держслужбовця.

Виплату за додаткове навантаження у зв'язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього держслужбовця встановлює керівник держслужби держслужбовцю за поданням його безпосереднього керівника у розмірі 50% посадового окладу тимчасово відсутнього держслужбовця (ч. 3 ст. 52 Закону про держслужбу).

У свою чергу виплату за додаткове навантаження у зв'язку з виконанням обов'язків за вакантною посадою держслужби встановлює керівник держслужби за поданням безпосереднього керівника держслужбовцям, між якими здійснено розподіл обов'язків за вакантною посадою, пропорційно додатковому навантаженню за рахунок економії фонду посадового окладу за відповідною посадою (ч. 4 ст. 52 Закону про держслужбу).

З цього приводу НАДС робить висновок, що виконання обов'язків тимчасово відсутнього держслужбовця, який обіймає посаду держслужби категорії "Б", або виконання обов'язків за вакантною посадою держслужби категорії "Б" може бути покладено як на держслужбовця, який обіймає посаду держслужби категорії "Б", так і держслужбовця, який обіймає посаду держслужби категорії "В".

Виплати, які передбачені ст. 52 Закону про держслужбу, - обов'язкові.

Державному службовцю, на якого покладено виконання обов'язків:

- за вакантною посадою держслужби, встановлюють виплату за додаткове навантаження за рахунок економії фонду посадового окладу за відповідною посадою пропорційно додатковому навантаженню в розмірі посадового окладу, встановленого за вакантною посадою, в залежності від відпрацьованого часу (кількість днів, коли особа виконувала обов'язки за вакантною посадою);

- тимчасово відсутнього держслужбовця, встановлюють виплату у розмірі 50% посадового окладу тимчасово відсутнього держслужбовця.

На думку НАДС, керівник підрозділу (заступник керівника) має володіти знаннями, вміннями і навичками, необхідними для виконання завдань, покладених на цей підрозділ. Тож при виконанні керівником структурного підрозділу (заступником керівника) обов'язків за вакантною посадою держслужбовця цього структурного підрозділу або на час його тимчасової відсутності виплати не проводяться.

Джерело: лист НАДС від 10.08.2020 р. № 5738/13-20.

Також переглядайте статтю "Трудові штрафи зменшено, звільнення держслужбовців спрощено!" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Унікальна пропозиція: два місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини