Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати домовилися відтермінувати обов’язкові РРО для спрощенців до 2022 року

3 листопада 2020, 15:46
12683
0
Реклама

Під час пленарного засідання ВРУ у вівторок, 3 листопада, головуючий згідно із заявою двох фракцій оголосив перерву у пленарному засіданні. Після закінчення перерви голова Верховної Ради Дмитро Разумков поінформував про нараду з представниками усіх депутатських фракцій і груп за участю голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева. Під час наради йшлося про підтримку малого і середнього бізнесу. Зокрема, узгоджене рішення про відтермінування строком на один рік застосування касових апаратів.

"Шановні колеги, тільки що відбулася робоча зустріч керівництва парламенту та представників всіх депутатських фракцій та груп. Обговорювалося питання щодо ситуації, яка складається з підтримкою малого та середнього бізнесу на фоні COVID-19, який, на жаль, сьогодні продовжує розгортатися… Була прийнята одноголосна позиція про те, щоб відтермінувати застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на рік - до 1 січня 2022 року", - сказав Д. Разумков. Він також зазначив, що вже сьогодні, 3 листопада, має бути зареєстровано відповідний законопроєкт.

Голова ВРУ анонсував, що 4 листопада буде дано доручення профільному комітету парламента невідкладно розглянути цей законопроект, а тому можна припустити, що вже у середу парламент його розгляне і він буде ухвалений за основу і в цілому.

Як інформують ЗМІ, під стінами парламенту відбуваються два мітинги підприємців. На одному з них представники бізнесу виступають за ухвалення законопроектів №3853-1, №3853-2, №3993, які передбачають скасування обов'язкового використання фіскалізованих РРО ФОПами-спрощенцями. На другому мітингу підприємці вимагають від депутатів не підтримати №3853-1 та №3853-2, бо вони погіршить умови роботи законослухняного бізнесу та дадуть можливість ухилятися від сплати податків недобросовісним платникам.

Як відомо, 1 січня 2021 року використання РРО при здійсненні окремих видів діяльності фізичних осіб-підприємців - єдинників ІІ-IV груп стане обов'язковим. А з 1 квітня 2021 року таке застосування маэ стати обов'язковим для усіх фізосіб-підприємців, які є платниками єдиного податку ІІ-IV груп, незалежно від видів діяльності.

Чорна п'ятниця наближається! Купуйте продукти та системи від ЛІГА:ЗАКОН для зручної бухгалтерської діяльності за найвигідніших умов. Для того, щоб ви не пропустили головну пропозицію року, заповніть форму заявки.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини