Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

П’ять неоформлених працівників обійшлися підприємцю у понад 600 тисяч грн штрафу

10 листопада 2020, 08:40
1252
0
Реклама

Держпраці інформує, що у грудні 2019 року посадовими особами Управління Держпраці у Полтавській області проведено інспекційне відвідування фізособи-підприємця з питання додержання законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин.

За результатами заходу контролю складено акт, у якому зафіксовано порушення ч. 3 ст. 24 КЗпП щодо допущення 5 працівників до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, та повідомлення податкового органу про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому КМУ.

За фактом використання праці 5 неоформлених працівників розглянуто справу та винесено постанову про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами, згідно з якою на підставі абзацу другого частини другої статті 265 КЗпП на підприємця накладено штраф у розмірі 625950 гривень.

Не погодившись з таким рішенням, суб'єкт господарювання звернувся до адміністративного суду з відповідним позовом. Cуд першої інстанції задовольнив позовні вимоги підприємця повністю.

Управлінням Держпраці було подано апеляційну скаргу. Суд апеляційної інстанції підтримав позицію Управління Держпраці у Полтавській області та вказав, що рішення суду першої інстанції прийнято з порушенням норм матеріального права. Постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 07 жовтня 2020 року рішення суду першої інстанції було скасовано та прийнято нове рішення, яким у задоволенні адміністративного позову підприємця до Управління Держпраці у Полтавській області про визнання протиправною та скасування постанови відмовлено. Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття. Тому підприємцю доведеться сплатити 625950 гривень.

Більш ніж 70 млн судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини