Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому Кабмін запланував надання житлових кредитів під 5% річних — міністр фінансів

11 листопада 2020, 14:45
3206
0
Реклама

Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів про державну програму пільгового кредитування - "доступна іпотека": "Передбачається зовсім нова історія в доступності для громадян купівлі житла. Створюється спеціальна компанія, яка буде докапіталізована урядом і зможе забезпечити створення фінансово-кредитних механізмів, а саме: запустити іпотечне кредитування і фінансовий лізинг на житло на прийнятних умовах".

Також він розповів, що планується надання таких кредитів у сумі до 2 млн грн за низькими відсотковими ставками, приблизно від 5 до 7 % річних на строк від 60 до 240 місяців.

Перший внесок - не менше 20%. Передбачено певні вимоги до житла і обмеження по площі: на одну особу не більше 52 кв м. Йдеться, в першу чергу, про первинний ринок житла.

"Другий напрям у сфері сприяння забезпечення громадян житлом - фінансовий лізинг на строк до 20 років з відсотковою ставкою близько 5% річних і без сплати першого внеску. Зазначений напрям фінансування буде спрямований для збереження робочих місць, сприяння в забезпеченні житлом військових, поліцейських та інших службовців", - зазначив Сергій Марченко.

Міністр звернув увагу, що в загальному на першому етапі передбачається надати 12,5 тис. іпотечних кредитів і придбати 18,8 тис. квартир у фінансовий лізинг.

"Держава бере на себе ризики, у тому числі інфляційні. Ми плануємо вже в цьому році провести докапіталізацію компанії і започаткувати старт програм", - підкреслив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини