Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці пояснили щодо переподання ф. № 20-ОПП у зв’язку з запровадженням принципу укрупнення інформації

12 листопада 2020, 08:50
1069
0
Реклама

Податківці пояснили, чи потрібно повторно подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП підприємством за раніше поданими об'єктами оподаткування з огляду на зміни в частині принципу укрупнення інформації.

Вони відмітили, якщо не відбувалося змін безпосередньо щодо об'єктів оподаткування - у такому разі переподавати повідомлення за ф. № 20-ОПП не потрібно.

Як ми вже повідомляли раніше, наказом Мінфіну № 323 затвердили зміни до Порядку обліку платників податків і зборів. Зокрема, під час надання повідомлень за ф. № 20-ОПП має застосовуватися принцип укрупнення інформації, яка надається про об'єкт оподаткування. Наприклад, при подачі інформації про об'єкти оподаткування - офіс, склад, магазин, які розташовані в одному офісному центрі за одною адресою, буде достатньо надати інформацію за одним із типів об'єктів оподаткування, перелічивши у найменуванні: офіс, склад, магазин.

Докладніше про те, що таке форма № 20-ОПП, у яких випадках її подають та як заповнюють; яку передбачено відповідальність за її неподання можна дізнатися з матеріалу "Повідомлення про об'єкти оподаткування чи об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність" модуля Ситуації.

Для отримання доступу до документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини