Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держгеонадра запустила онлайн-калькулятор вартості спецдозволів на користування надрами

13 листопада 2020, 14:15
436
0
Реклама

Як повідомила Державна служба геології та надр України, на сайті ДНВП "Геоінформ" запрацював онлайн-калькулятор з обрахунку орієнтовної початкової вартості спеціального дозволу на користування надрами. Це допоміжний інструмент для визначення економічної доцільності інвестування в об'єкт, адже дає уявлення про початкову ціну продажу лоту на аукціоні чи розміру збору за надання спецдозволу без аукціону.

Аби визначити орієнтовну початкову вартість лоту, необхідно покроково заповнити інформацію щодо об'єкту: назву ділянки, вид користування надрами, кількість видів товарної продукції, її значення (місцеве або державне), група товарної продукції, вид, найменування, обсяг запасів і ресурсів на ділянці за класами, ціна одиниці виду товарної продукції.

Вся інформація, яку необхідно вказати як параметри обрахунку, міститься у протоколі ділянки та/або Інвестиційному атласі надрокористувача. Ціна одиниці виду товарної продукції щоквартально публікується на сайті Держгеонадр (ось тут, приміром, станом на 4-й квартал 2020 року). Ціну одиниці товарної продукції на вуглеводні визначає Мінекономіки та публікує на своєму сайті.

Нагадаємо, що нещодавно запрацював Порядок проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Він передбачає продаж спецдозволів на користування надрами на електронних аукціонах на постійній основі.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та також забезпечить надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини