Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна отримати дублікат касового чека у продавця у разі втрати його оригіналу

16 листопада 2020, 16:50
7519
0
Реклама

У ДПС роз'яснили, чи передбачено створення у паперовій та/або електронній формі РРО та/або програмного РРО дубліката касового чеку у разі його втрати

Податківці стверджують, що створення у паперовій та/або електронній формі РРО та/або ПРРО дубліката фіскального касового чеку у разі його втрати функціями РРО та/або ПРРО та нормами чинного законодавства не передбачено.

А все тому, що під час створення Z-звіту відбувається обнулення регістрів денних підсумків оперативної пам'яті.

Такий висновок містить роз'яснення з категорії 109.10 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Водночас маємо нагадати, що свого часу ГУ ДФС Одеської області в листі від 21.12.2015 р. № 7399/9/15-32-22-06-07 говорило про можливість отримання покупцем копії фіскального чека. Для цього податківці радили звертатися до продавця з проханням надати копію фіскального чека з контрольної стрічки РРО.

Читате також матеріал: "Нові форми фіскальних чеків: UPD від Мінфіну". Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини