Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподаткувати ПДВ розробку програмного забезпечення для нерезидента

17 листопада 2020, 17:35
1527
0
Реклама

Розробляючи ПЗ нерезиденту слід орієнтуватися на загальні правила оподаткування - зауважують податківці.

Оскільки у випадку із замовником-нерезидентом місце постачання таких послуг визначено за межами митної території України - така операція виконавця- резидента не є об'єктом оподаткування ПДВ. Відповідно не складається і податкова накладна.

Нагадаємо, щодо оподаткування ПДВ постачання послуг із розробки програмного забезпечення податківці радять орієнтуватися на положення Узагальнюючої податкової консультації № 536.

Ці питання традиційно пов'язані із так званою "ІТ-пільгою", що полягає у звільнені від оподаткування ПДВ операції постачання програмної продукції, а також операції з програмною продукцією, плата за які не є роялті.

Застосування пільги не залежить від того, резидент чи нерезидент поставляє відповідну програмну продукцію, оскільки пільга поширюється на операції, а не на платників.

Пільга з ПДВ для IT-послуг не перший рік викликає питання. І хоча законодавці вже неодноразово вносили поправки, усіх проблем це так і не зняло. Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Проблемні питання оподаткування ПДВ IT-послуг: аналіз актуальних роз'яснень офіційних органів".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПСУ від 03.09.2020 р. № 3680/ІПК/99-00-05-06-02-06

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини