Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнення від оподаткування єдинників і держгарантії за кредитами — ініціативи КМУ на час карантину

26 листопада 2020, 12:55
9116
0
Реклама

25 листопада 2020 року Кабмін прийняв постанову "Про деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі у 2020 році", інформує Урядовий портал. Прийнята постанова визначає механізм надання КМУ державних гарантій для забезпечення часткового виконання боргових зобов'язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, що надаються суб'єктам господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва До портфелю кредитів, який може бути частково забезпечено державними гарантіями, може бути включено кредити, які:

- надаються суб'єктам мікро-, малого та середнього підприємництва, строк ведення господарської діяльності яких перевищує 1 рік та які не є банкрутами та/або проти них не порушено справи про банкрутство;

- надаються на фінансування інвестиційного проекту, інвестиційні цілі, а також на рефінансування заборгованості за іншими кредитами (включаючи кредити за програмою "5-7-9");

- надаються у гривні строком від 1 до 10 років у сумі не більше 100 млн грн за ставкою не вище UIRD +6%; та додаткове забезпечення за якими надається позичальниками в обсязі не більше 60% від суми кредиту з урахуванням коефіцієнтів ліквідності НБУ;

- надаються на незаборонену законодавством діяльність.

Одночасно постановою вносяться зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб'єктам мікропідприємництва та малого підприємництва в частині можливості поєднання компенсації відсоткової ставки, що надається в рамках цього порядку, з наданням державних гарантій на портфельній основі.

На тому ж засіданні Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд вже розробив програми підтримки людей і бізнесу та готовий до роботи з парламентом, щоб вони запрацювали повною мірою. "Перше - це допомога фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам, чия сфера діяльності може потрапити під закриття через можливі карантинні обмеження. Працівники та ФОПи зможуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 8 тис. грн", - зазначив Денис Шмигаль.

"Якщо через загострення ситуації з пандемією будуть запроваджені посилені заходи, то запланована також програма збереження робочих місць. Роботодавці зможуть отримати до 8 тис. грн одноразової матеріальної допомоги на кожного працівника, робочий час якого скорочено або буде скорочено внаслідок впровадження таких заходів", - повідомив очільник уряду. Також Денис Шмигаль зазначив, що підприємства, які зупиняють роботу в разі впровадження жорсткого карантину, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників.

"Крім того, від сплати податків і зборів, включно з ЄСВ, на час таких карантинних обмежень будуть звільнені майже 200 тисяч фізичних осіб-підприємців першої групи", - підкреслив Прем'єр-міністр та додав, що всі ці програми будуть спрямовані на розгляд у Верховну Раду.

Крім того, Уряд під час засідання ухвалив рішення про запровадження додаткових інструментів підтримки людей та бізнесу, які діяли під час карантину навесні.

"Сьогодні ми ухвалюємо рішення про продовження виплат на дітей ФОПам, які вимушені обмежити свою роботу через карантин. Тобто, коли в родині підприємця є діти віком до 10 років, держава буде допомагати з їх забезпеченням. Приблизно 2 тисячі гривень на кожну дитину буде виплачено", - наголосив Денис Шмигаль.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та також забезпечить надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини