Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лазерні шоу, продаж документів і катання на поні — КМУ дозволив держзакладам культури надавати платні послуги

7 грудня 2020, 11:40
743
0
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 02 грудня 2020 р. № 1183 затвердив перелік платних послуг, які можуть надаватися державними і комунальними закладами культури, що не є орендою.

Прийняття документа дозволяє врегулювати питання користування майном цих закладів під час надання ними платних послуг. Нагадаємо, що ч. 8 ст. 2 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" передбачає: цей Закон не поширюється на правовідносини, що виникають при наданні державним або комунальним закладом культури у користування державного та комунального майна, пов'язаного з наданням платних послуг, які можуть надаватися такими закладами та не є орендою.

“Прийняті зміни полегшать життя для закладів культури, особливо у протистоянні викликами сьогодення, та стануть поштовхом для їхнього подальшого розвитку”, - заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Загалом у переліку 24 пункти - від проведення вистав і концертів до розбиття наметів і розкладення вогнищ. До переліку послуг увійшли, зокрема:

- підготовка і проведення тематичних, театрально-концертних, ігрових, видовищно-спортивних, науково-методичних, методичних, літературно-художніх, обрядових, культурно-оздоровчих та інших заходів і програм;

- проведення конкурсів, карнавалів, фестивалів, вистав, театральних та музичних постановок, концертів артистичних груп, труп, оркестрів, виставок-продажу творів професійного та аматорського мистецтва, літератури тощо.

Як діяти бухгалтеру та кадровику у разі змін в законодавстві підкаже LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360:Бухгалтер. Скористайтеся знижкою 30% на кращі професійні рішення для бухгалтерів, кадровиків, аудиторів, ФОПів та іншого бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН. Переходьте за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини