Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому поліція видасть автомобіль зі свого штрафмайданчика — запрацював новий Порядок

7 грудня 2020, 10:10
2063
0
Реклама

МВС наказом від 28.08.2020 № 633 затвердило Порядок обліку прийняття і видачі тимчасово затриманих транспортних засобів, що зберігаються на спеціальних майданчиках і стоянках. Він визначає процедуру ведення обліку прийняття і видачі працівниками уповноважених підрозділів Національної поліції тимчасово затриманих транспортних засобів (далі - ТЗ), що зберігаються на спеціальних майданчиках і стоянках, функціонування яких забезпечується Національною поліцією.

Видача тимчасово затриманого ТЗ боржника із спеціального майданчика чи стоянки здійснюється державному виконавцю або приватному виконавцю на підставі його письмової вимоги щодо вилучення цього ТЗ. Для вилучення державний або приватний виконавець звертається до уповноваженого підрозділу поліції за місцем зберігання тимчасово затриманого ТЗ з письмовою вимогою за своїм підписом.

ТЗ (крім ТЗ боржника) може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більш як на три дні з дати такого затримання. Строк зберігання ТЗ обчислюється з моменту доставлення ТЗ на спеціальний майданчик чи стоянку, який зазначено в Акті прийняття-передачі. Повернення тимчасово затриманого ТЗ (крім ТЗ боржника), що зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за зверненням відповідальної особи, зазначеної в ч. 1 ст. 14-2 КУпАП, особи, яка ввезла ТЗ на територію України, або особи, яка керувала ТЗ на момент вчинення правопорушення. Умовами повернення тимчасово затриманого ТЗ є оплата вартості послуги з транспортування та зберігання ТЗ, а в разі винесення постанови про накладення стягнення у вигляді штрафу - його сплата.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини