Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики вказало, які документи повинні подати ФОПи для отримання допомоги на дітей

10 грудня 2020, 09:15
30413
8
Реклама

Мінсоцполітики повідомило фізичних осіб ? підприємців І та ІІ груп, що урядом відновлено виплату допомоги на дітей до 10 років на період з 01.11.2020 р. по 31.12.2020 р..

При цьому відомство зробило спеціальне оголошення для фізичних осіб-підприємців, які не звертались за даною виплатою. А саме: для призначення та виплати допомоги на дітей необхідно звернутись до управлінь соціального захисту населення, за місцем проживання до 15 грудня 2020 року, з пакетом необхідних документів у паперовій формі. Йдеться про наступні документи:

- копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;

- довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);

- копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

- копію рішення районної, районної у м. м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Альтернативою буде заповнити електронну заяву на отримання допомоги, додавши до неї фотокопії відповідних документів.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та також забезпечить надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Варто нагадати, що Постановою № 1171 відновлено на період з 1 листопада до 31 грудня 2020 р. виплату соціальної допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям.

Відповідно до Постанови № 329 надається допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групам платників єдиного податку. Її виплачують за місяць у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року. Тобто на дітей віком до 6 років у розмірі 1779 грн., від 6 до 10 років у розмірі 2218 грн.

Але право на допомогу не надається батькам, які вже отримують відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" на зазначену дитину.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини