Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як єдиннику III групи визначити у 2020 році граничний дохід, щоб залишитися на спрощеній системі

Реклама

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що Законом № 540, який набрав чинності 02.04.2020 р., внесено зміни, зокрема, до п. 291.4 ПКУ щодо збільшення граничних обсягів доходу, які надають право суб'єктам господарювання застосовувати спрощену систему оподаткування. Зокрема, для суб'єктів господарювання - спрощенців, які відносяться до ІІІ групи, обсяг доходу збільшено з 5 млн грн до 7 млн грн.

При цьому, відповідно до норм ПКУ, платники єдиного податку ІІІ групи, які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу, визначений для таких платників, до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у подвійному розмірі ставок, визначених п. 293.3 ПКУ, а також зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення. Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву.

Отже, платники єдиного податку ІІІ групи, які:

- в І кварталі 2020 року перевищили граничний обсяг доходу, який надає їм право перебувати у ІІІ групі - 5 млн грн, повинні до суми перевищення застосувати ставку єдиного податку у подвійному розмірі ставок, визначених п. 293.3 ПКУ та перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ (в редакції до 02.04.2020 р.);

- в І кварталі 2020 року не перевищили граничний обсяг доходу - млн грн, мають право перебувати в обраній групі. При цьому такі платники єдиного податку з 02.04.2020 дотримуються нового річного граничного обсягу доходу - 7 млн грн, який визначається за період з 01.01.2020 р. по 31.12.2020 р. (включно).

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та також забезпечить надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини