Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив порядок утворення нових і реорганізації старих райдержадміністрацій після створення нових районів

Реклама

Уряд продовжує створювати нормативну базу для завершення децентралізації. Затверджені документи, завдяки яким в Україні розпочався процес утворення та реорганізації районних державних адміністрацій. Відповідне розпорядження було прийнято Кабінетом Міністрів України 16 грудня, інформує Урядовий портал.

Також ухвалено Порядок, за яким відбуватиметься утворення та реорганізація райдержадміністрацій, у тому числі передача майна, прав та обов'язків РДА, що припинили роботу у зв'язку зі зміною адмінтерустрою.

Передбачається, що 320 районних державних адміністрацій буде реорганізовано через приєднання до 100 РДА в адміністративних центрах нових районів, а ще із 40 будуть утворені 13 РДА в нових районах, де раніше була відсутня районна державна адміністрація.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Процес реорганізації РДА координуватиме обласна державна адміністрація. Голова ОДА має протягом 20 днів утворити комісії з реорганізації та затвердити їх персональний склад.

Комісії, зокрема, відповідатимуть за державну реєстрацію нових РДА та реорганізацію старих, інвентаризацію та передачу майна, складання та подання фінансової та бухгалтерської звітності, переведення працівників.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини