Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив нову схему посадових окладів держслужбовців на 2021 рік

15 січня 2021, 08:35
33952
2
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 13 січня 2021 р. № 15 вніс зміни до власної постанови від 18 січня 2017 р. № 15. Було затверджено Схему посадових окладів держслужбовців на 2021 рік.

Із текстом нормативно-правових актів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Зокрема, підвищено рівень посадового окладу для спеціалістів категорії В3 на рівні районів, районів у містах, містах обласного значення, оскільки він не відповідав вимогам чинного законодавства. Відтепер він дорівнює двом прожитковим мінімумам. Для решти державних службовців умови оплати праці зберігаються і гарантується їх розмір на рівні вересня 2020 року.

Найвищий посадовий оклад - у підкатегорії А1. Це керівник в таких органах: Апарат Верховної Ради України, Секретаріат Кабінету Міністрів України, Офіс Президента України, апарати (секретаріати) Ради національної безпеки і оборони України, Центральної виборчої комісії, Рахункової палати, Конституційного Суду України, Офісу Генерального прокурора, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Його оклад у 2021 році - 37800 грн.

Найменший оклад - у спеціаліста державного органу (підкатегорія В3). У зазначених вище органах оклад буде 8200 грн, в міністерствах - 7800 грн, в інших загальнодержавних органах - 6300 грн, в органах влади рівня області - 4670 грн. А для спеціалістів державного органу, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, посадовий оклад закріпили на рівні 4540 грн.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини