Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За 2020 рік вперше подають фінансову звітність на основі таксономії

15 січня 2021, 10:30
3297
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку інформує, що підприємства, визначені в ч. 2 ст. 12-1 Закону про бухоблік, подають фінансову звітність за 2020 рік, перший квартал, перше півріччя та дев'ять місяців 2021 року у порядку та строки, визначені законодавством, за формами, затвердженими Наказом № 73, а банки подають фінансову звітність за формами, визначеними НБУ.

При цьому, такі підприємства на виконання пункту 2 Порядку подання фінансової звітності також повинні будуть скласти фінансову звітність у електронній формі на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року та подати її до центру збору фінансової звітності.

24 грудня 2020 року Комітетом з управління Системою фінансової звітності прийняте рішення рекомендувати регуляторам фінансових ринків в межах своїх повноважень забезпечити необхідні заходи щодо подовження строків подання фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності, складеної на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року, до центру збору фінансової звітності за 2020 рік, перший квартал, перше півріччя та дев'ять місяців 2021 року та не застосовувати санкції за неподання такої звітності суб'єктами господарювання у строки, визначені законодавством, протягом 2021 року.

Для можливості подання фінансової звітності на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ, підприємства повинні попередньо зареєструватися у центрі збору фінансової звітності.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 2 ст. 12-1 Закону про бухоблік підприємства, що становлять суспільний інтерес, публічні акціонерні товариства, суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, а також підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами.

Читайте також:

- "Вплив глобалізаційних процесів на систему обліку та звітності";

- "Підприємство на карантині: готуємося подавати квартальну фінзвітність";

- ""Вагова" категорія підприємства й МСФЗ-перехід: точки перетину".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини