Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прем’єр розповів, з ким радився про введення локдауну та що буде після нього

16 січня 2021, 11:00
857
0
Реклама

Глава уряду Денис Шмигаль підкреслив, що під час обговорення, якими будуть карантинні обмеження, були враховані всі побажання бізнесу та бізнесових асоціацій, які не суперечать логіці карантину, були проведені консультації, зокрема, з Верховною Радою.

Прем'єр-міністр зауважив, що як би не ставилися до закритих полиць у магазинах, натягнутих стрічок чи плівок, усе це проходять не лише в Україні, але й у всьому світі. За його словами, обмеження в деяких країнах навіть набагато жорсткіші. "Тут не стоїть питання, у кого кращі протиепідемічні заходи. Стоїть питання: дати можливість людям бути вдома й не мати зайвої спокуси виходити з дому", - наголосив очільник уряду.

Прем'єр-міністр нагадав, що у супермаркетах дозволений продаж лише визначених урядом категорій товарів першої необхідності, тим часом як інші товари заборонені до продажу в будь-яких магазинах. "Ми вели не один діалог із представниками мереж, які торгують не продуктами харчування. Питання справедливості дуже важливе. Не можуть продаватися в продуктовому супермаркеті іграшки, коли поруч стоїть закритий іграшковий магазин", - зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також підкреслив, що наразі уряд не передбачає продовження посиленого карантину після 24 січня. За його словами, з 25 січня Україна, імовірно, перейде до помаранчевої зони, яка діяла до запровадження посиленого карантину.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини