Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сплачений на помилкові рахунки ЄСВ можна повернути — в ДПС пояснили порядок

Реклама

В ГУ ДПС у Черкаській області розповіли про алгоритм подання заяви про повернення надміру та/або помилково сплачених сум ЄСВ. Це досить актуально в умовах дії із 1 січня нових реквізитів рахунків для ЄСВ.

Керуватися треба нормами Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 16.01.2016 р. № 6.

Повертають надміру та/або помилково сплачені суми ЄСВ у випадках надмірної або помилкової сплати ЄСВ та/або фінансових санкцій на:

- відповідний небюджетний рахунок "Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску";

- невідповідний небюджетний рахунок "Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску";

- на рахунок з обліку доходів бюджету;

- або у разі помилкової сплати податкових зобов'язань з податків, зборів, штрафних (фінансових) санкцій та пені, передбачених ПКУ, на небюджетний рахунок "Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску".

Суми ЄСВ повертають на підставі заяви платника про таке повернення (далі - Заява).

У випадках, передбачених пп. 1, 2 та 4 п. 5 Порядку № 6, Заява подають до контролюючого органу, на рахунок якого сплачено суми ЄСВ, за формою, визначеною у додатку 1 до Порядку № 6.

Натомість у випадку, передбаченому пп. 3 п. 5 Порядку № 6, Заява подають до контролюючого органу за місцем обліку помилково сплачених сум ЄСВ у довільній формі із зазначенням суми та напряму повернення.

Заяву подають одним із таких способів:

- особисто платником ЄСВ чи уповноваженою на це особою;

- надсилають поштою;

- в електронній формі з дотриманням вимог законодавства щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

Про правила повернення надміру сплачених сум податків читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку на та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини