Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У держслужбу повернуться конкурси — комітет ВРУ погодив відновлення конкурсної процедури

Реклама

Комітет ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу" (реєстр. № 4361).

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України "Про державну службу", відповідно до яких досвід заняття адвокатською, нотаріальною діяльністю, діяльністю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) визнається загальною вимогою для осіб, які претендують на зайняття посад державної служби, як альтернатива досвіду роботи на керівних посадах.

Зі свого боку, голова Національного агентства з питань державної служби України Наталія Алюшина сказала: "Концептуально ми підтримуємо проект Закону № 4531. Однак є декілька моментів, з огляду на які законопроект потребує доопрацювання до другого читання. Зокрема, ми вважаємо, що оптимальний строк оголошення конкурсної процедури та термін дії контракту, укладеного на час карантину, має бути не менше шести і дев`яти місяців відповідно". Не менш важливим для державної служби є повернення права кандидату, який має найвищий рейтинг за результатами конкурсу, бути визнаним переможцем. Оскільки існуюча процедура обрання переможця з п'яти кандидатів не базується на жодних об'єктивних критеріях.

Як не помилитися з даними контрагентів? З рішенням Liga360: Бухгалтер. Перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів. Дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини