Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 1 березня треба звітувати за новою формою звіту про працевлаштування осіб з інвалідністю

Реклама

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю повідомив роботодавців про обов'язок подати звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за звітний 2020 рік за новою формою № 10-ПОІ. Її затверджено наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 р. № 591.

Порядок подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затверджений постановою КМУ від 31.01.2007 р. № 70.

Форму звітності № 10-ПОІ (річна) подають (надсилають рекомендованим листом) відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за місцезнаходженням роботодавця до 1 березня року, наступного за звітним. Дата надходження звіту - дата його подання до відділення Фонду, а при надсиланні поштою - дата на поштовому штемпелі. Подавати звіт в електронному вигляді чинним законодавством не передбачено.

У випадку, якщо роботодавець раніше подавав цей звіт, але за 2020 рік у нього середньооблікова кількість штатних працівників зменшилася до 7 та менше осіб, тоді необхідно повідомити про це відділення Фонду листом у довільній формі.

За неподання звітів за два звітні періоди підряд без поважних причин або без надання письмових пояснень про причини, що перешкоджали поданню таких документів, або не виправлення помилки у звіті у строк до 5 робочих днів з дня отримання повідомлення Фонду, роботодавцям варто чекати позапланову перевірку Держпраці (п. 9 Порядку проведення перевірки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2007 р. № 70).

Готуєте річну звітність? Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Читайте також:

- "Роботодавці не зобов'язані самостійно шукати та працевлаштовувати осіб з інвалідністю - Верховний Суд";

- "Яку ставку ЄСВ застосовувати в період переогляду в МСЕК працівника з інвалідністю";

- "Держпраці вказала, на яких посадах може працювати особа з інвалідністю".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини