Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці-юрособи повинні подати нову звітність про борги із зарплати за січень 2021 року

Реклама

Починаючи зі звіту за січень 2021 року Держстату подається нова форма статзвітності - № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці". Затвердили її наказом Держстату від 21.07.2020 р. № 222, а також видали роз'яснення Держстату від 12.08.2020 р. № 19.1.2-12/23-20 щодо форми державного статистичного спостереження № 3-борг (місячна).

Звітувати за такою формою статзвітності доведеться юрособам відповідно до затвердженої методології.

Подати форму № 3-борг за січень 2021 року треба не пізніше 8 лютого 2021 року.

Однак звітують за формою № 3-борг не лише роботодавці з наявними боргами по зарплаті. В Розділі 1 "Інформація про відсутність заборгованості з оплати праці" міститься рядок "На підприємстві (установі, організації) відсутня заборгованість з виплати заробітної плати та з виплат у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю (якщо у графі 1 є позначка "V ", то звіт далі не заповнюється)".

Показники форми № 3-борг включають дані щодо юросіб про суми невиплачених нарахувань з оплати праці, кількість працівників, яким заборгували ці виплати, про суми невиплаченої допомоги з тимчасової втрати працездатності.

Також форма № 3-борг містить пояснення щодо основної причини відхилення суми заборгованості за розрахунками з оплати праці більше чи менше 25% порівняно з попереднім періодом.

Звіт за формою № 3-борг можна подавати в електронній формі, адже Держстат збільшив кількість звітів, які подаються в електронній формі у 2021 році.

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини