Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава даватиме житлові кредити до 2 млн грн під 7% річних — КМУ

Реклама

Мінфін повідомляє, що уряд затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річних. Було затверджено Порядок здешевлення для громадян вартості іпотечних кредитів. Нова програма "Доступна іпотека" впроваджується через Фонд розвитку підприємництва шляхом внесення змін до урядових постанов від 24 січня 2020 року № 28 та № 29, відповідно до яких реалізується та фінансується державна програма "Доступні кредити "5-7-9%". Постанова передбачає, що Фонд здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості. Компенсацію відсотків Фонд надає позичальникам, які отримали іпотеку у національній валюті в уповноваженому банку.

Скористатися цією компенсацією зможуть як громадяни України, які прагнуть купити квартиру, так і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно. Але в іпотеку не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року.

"Скористатись новою програмою зможуть громадяни України, які потребують житла, отримавши часткову компенсацію процентів за іпотечними кредитами. Процентна ставка для них буде складати 7% річних, термін кредиту 20 років, перший внесок 15% вартості іпотеки, а кредит буде обмежений максимальною сумою у 2 млн грн", - розповів міністр фінансів Сергій Марченко. Також нова іпотечна програма передбачає спрощення доступу цільової аудиторії до придбання житла на первинному та вторинному ринку (новобудови).

До осіб, які потребують поліпшення житлових умов, порядком також віднесено мешканців гуртожитків або аварійних будинків, внутрішньо переміщених осіб, науково-педагогічних і медичних працівників, працівників бюджетної сфери та молоді сім'ї.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини