Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято закон про компенсації у зв’язку з підвищенням тарифів на електроенергію

Реклама

У ВРУ проголосували за Закон "Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо компенсації у зв'язку з підвищенням тарифів на електричну енергію" (законопроєкт № 4672). Він передбачає виплату монетизованих компенсацій людям, у яких встановлене електроопалення. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що документ дасть можливість відшкодувати людям скасування пільгового тарифу за електроенергію.

Документ передбачає виділення 1,4 млрд грн з державного бюджету, відповідне відшкодування у зв'язку з підвищенням тарифів на електричну енергію отримають:

  • люди, які проживають у житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних електроопалювальними установками;

  • люди, які проживають у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі у сільській місцевості);

  • багатодітні, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

    Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

    Також Верховна Рада прийняла постанову "Про заходи, спрямовані на соціальний захист населення, у зв'язку з підвищенням цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги" від 28.01.2021 р. № 1147-IX. Кабміну доручено протягом місяця подати пропозиції щодо збільшення видатків на пільги і житлові субсидії громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання енергоносіїв. Парламент також рекомендує Кабінету Міністрів розглянути можливість встановити:

    - граничні націнки на постачання побутовим споживачам тепла, гарячої води, електроенергії і природного газу;

    - окремий тариф для населення на перші 100 кВт спожитої електричної енергії впродовж місяця;

    - окремий тариф на електроенергію для побутових споживачів в будинках з опалювальними електроустановками та негазифікованих будинків, за обсяг, спожитий до 3 000 кВт/год на місяць.

    Верховна Рада рекомендує вдосконалити критерії надання адресної допомоги вразливим категоріям споживачів, а також компенсувати їм витрати на оплату газопостачання та тепла за січень 2021 року.

    Не встигаєте за змінами законодавства? Liga360 інформуватиме вас автоматично. Налаштуйте Smart-сигнали, щоб відстежувати всі податкові й бюджетні зміни. Щоб спробувати всі функції Liga360:Бухгалтер замовте доступ.

    Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини