Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У МОН розставили крапки над "ї" у питанні про законність Українського правопису 2019 року

Реклама

МОН поширило заяву Національної комісії зі стандартів державної мови щодо Українського правопису. Комісія стурбована ситуацією, яка склалася навколо нової редакції Українського правопису, та наголошує на тому, що завчасні дії, звернення та заклики можуть вивести українське суспільство за межі правового поля.

Зважаючи на широкий резонанс у ЗМІ через рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо постанови Кабінету Міністрів України №437 від 22.05.2019 року, Національна комісія зі стандартів державної мови як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом звертає увагу органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, що на сьогодні немає повного тексту рішення суду, який може бути предметом конструктивного обговорення.

Комісія як колегіальний орган виконує свої повноваження в межах та в спосіб, визначені Конституцією України, законами України, іншими нормативно-правовими актами, дотримується прямих норм Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" та ухвалює рішення щодо стандартів державної мови. До моменту, коли рішення суду набуде чинності, постанова КМУ "Питання українського правопису" від 22 травня 2019 року № 437 є чинною та обов'язковою для виконання на всій території України.

Отже, Український правопис 2019 року - дійсний.

Відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" Національна комісія зі стандартів державної мови здійснює опрацювання та утвердження стандартів української мови як державної, розробку методів перевірки рівня її володіння.

Понад 90 млн судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини