Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як уникнути штрафу за несплачений під час карантину податок — ДПС

Реклама

ДПС повідомила: до платників податків (крім ЄСВ), які за податкові (звітні) періоди 2020 року та за 2019 рік порушили строк сплати узгодженої суми грошового зобов'язання, визначений ст. 57 ПКУ, якщо граничний строк сплати припадає на період з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, можуть не застосувати штрафні санкції, передбачені пп. 124.1, 124.2, 124.3 ПКУ.

Для цього необхідно сплатити узгоджену суму грошового зобов'язання протягом періоду проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Проте, таке незастосування штрафних санкцій не поширюється на випадки порушення строків сплати узгодженої суми грошового зобов'язання з ПДВ, акцизного податку, рентної плати.

Радимо ознайомитися з матеріалами сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух"):

- "Класичні податкові штрафи: перелік, прецеденти для застосування та розміри";

- "Відповідальність за порушення законодавства про ЄСВ: які санкції застосовують".

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини