Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 12 лютого діє оновлена форма звіту про працевлаштування осіб з інвалідністю

Реклама

До 1 березня 2021 року роботодавців повинні подати звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за звітний 2020 рік за новою формою № 10-ПОІ. Її затверджено наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 р. № 591.

Але замість того, аби дочекатись завершення компанії із подачі цього звіту, в Мінсоцполітики знову відткоригували звіт за формою № 10-ПОІ та Інструкцію про його заповнення.

Наказом Мінсоцполітики від 18.12.2020 р. № 821 у формі № 10-ПОІ внесено такі зміни:

1) слова "Місцезнаходження/Місце проживання" замінюють словом "Місцезнаходження", а слова "підпис керівника (власника) та/або осіб, відповідальних за заповнення форми звітності" - словами "підпис керівника (власника)". Також у розділі "Кількість працівників та фонд оплати праці" слова "Місце проживання" замінюють словами "Фактично проживають";

2) у позиції "Середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу, осіб" графи 2-13 доповнюють знаком "ґ". Тож тут відомості уже не вказуватимуть;

3) у рядках 05, 06 замість тис. грн (з одним десятковим знаком) треба буде вказувати суми в грн.

Що стосується Інструкції про заповнення звіту, то тут теж декілька змін:

- вилучено необхідність підпису головного бухгалтера (за наявності такої посади);

- у рядку 01 відображатиметься середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу за звітний рік, але уже без розподілу за статтю, віком та місцем проживання.

Вказаний наказ № 821 чинний із 12.02.2021 року.

Про те, як заповнити та подати оновлений звіт за формою № 10-ПОІ (річна), читайте в аналітичному матеріалі за посиланням.

Як подавати фінансову звітність в податкові органи за новими правилами? Дізнайтеся на вебінарі “Актуальні питання, які варто врахувати при складанні річної звітності та Декларації з податку на прибуток”. Реєструйтеся за посиланням для вільного доступу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини