Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оренда нерухомості відбувається без закупівельних процедур — Мінекономіки

Реклама

Якщо предмет закупівлі - придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівлі та інше нерухоме майно, то таку закупівлю замовник здійснює без застосування Закону про публічні закупівлі - повідомляє Мінекономіки.

Публічною закупівлею є придбання замовником товарів, робіт і послуг у порядку, встановленому Законом. У розумінні Закону, послуги - будь-який предмет закупівлі, крім товарів і робіт, зокрема транспортні послуги, освоєння технологій, наукові дослідження, науково-дослідні або дослідно-конструкторські розробки, медичне та побутове обслуговування, найом (оренда), а також фінансові та консультаційні послуги, поточний ремонт.

Отже, у разі якщо замовником у розумінні Закону передбачено придбання послуг, така закупівля здійснюється відповідно до вимог Закону в один із способів, керуючись відповідними вартісними межами.

Проте Законом визначається вичерпний перелік випадків непоширення його дії на закупівлі товарів, робіт та послуг, визначених ч. 5 та 6 ст. 3 Закону.

Зокрема, Закон не поширюється на випадки, якщо предметом закупівлі є придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівлі та інше нерухоме майно.

Радимо ознайомитися з матеріалом "Публічні закупівлі через Рrоzоrrо: що треба знати для початку роботи" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: лист Мінекономіки від 29.12.2020 р. № 3304-02/76864-01.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини