Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація податкових накладних для аграріїв із ставкою ПДВ 14% відкладається — ДПС

Реклама

24.02.2021 року опублікували Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції" від 17.12.2020 р. № 1115-ІХ. Його застосовують до податкових періодів, починаючи із 01.03.2021 року. Про деталі зміни ставок ПДВ - у новині за посиланням.

З приводу набрання чинності Законом № 1115 в ДПС повідомили, що починаючи з 1 березня 2021 року операції з сільськогосподарською продукцією за окремими УКТ ЗЕД оподатковують ПДВ за ставкою 14%.

Наразі ДПС розробила проєкт нових форм податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної, які містять рядки та графи, призначені для відображення інформації щодо операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, що підлягатимуть оподаткуванню ПДВ за ставкою у розмірі 14%.

Поки що проєкт наказу Мінфіну погоджується із заінтересованими органами виконавчої влади. Після затвердження оновленої форми податкової накладної платники податку зможуть складати податкові накладні за операціями з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції.

До того як будуть чинними нові форми ПН/РК до ПН, які міститимуть відповідні графи та показники для відображення операцій з постачання товарів (сільськогосподарської продукції, що класифікується за товарними позиціями згідно з УКТ ЗЕД, визначеними у нормах Закону № 1115), які, починаючи з 1 березня 2021 року, оподатковуються за ставкою ПДВ у розмірі 14%, ПН/РК до ПН не можуть бути складені та зареєстровані в ЄРПН.

Лиш після набрання чинності норм відповідного наказу платники ПДВ зможуть реєструвати в ЄРПН ПН/РК до ПН, складених за операціями з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, зокрема, в період з 01.03.2021 року по дату впровадження нової форми вказаних документів.

Нагадуємо, що згідно з п. 521 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ штрафні санкції не застосовують, у т. ч. за нереєстрацію (несвоєчасну реєстрацію) ПН/РК до ПН в ЄРПН.

Також звертаємо увагу, що із 1 березня зареєструвати податкові накладні можна лише за новими формами.

LIGA360 допоможе тримати на контролі свою підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360: Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини