Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС описала алгоритм заповнення платіжок на сплату коштів на єдиний рахунок

Реклама

Для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу (заборгованості) з податків і зборів, ЄСВ та інших платежів Казначейством на ім'я ДПС відкрито єдиний рахунок.

Для зарахування коштів на єдиний рахунок платники, включені до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок, мають заповнювати розрахунковий документ на переказ коштів на єдиний рахунок відповідно до вимог розділу II Порядку заповнення документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 р. № 666.

Під час заповнення реквізиту "Призначення платежу" розрахункового документа на переказ, мають дотримуватися наступних загальних правил:

· кожне з 14-ти обов'язкових полів реквізиту "Призначення платежу" без виключення має бути заповнено; у разі коли поле не підлягає заповненню, то у такому полі обов'язково зазначається знак ";", як ознака наявності одного з 14-ти полів;

· знак ";", який використовується як засіб розділення полів між собою, має бути заповнений обов'язково;

· останнє з 14-ти полів завжди містить знак "#", заповнення якого є обов'язковим.

Суми платежів за розрахунковими документами, за якими платником визначено або не визначено у розрахунковому документі напрям використання коштів, сплачених на єдиний рахунок, включаються до реєстру платежів з єдиного рахунка в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунка з урахуванням черговості сплати.

Радимо ознайомитися з матеріалом "Як заповнювати платіжне доручення на сплату податків із зарплати" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 129.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини