Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС повідомила про один із нюансів складання нової акцизної накладної форми "П"

Реклама

З 01.03.2021 року розпочато приймання акцизної накладної нової форми.

Під час складання акцизних накладних платниками найчастіше допускаються помилки, зокрема, зазначення при умові оподаткування "0" напряму використання "15".

В акцизній накладній з ознакою щодо умов оподаткування "5", складеній зберігачем на операції з реалізації обсягів пального, зазначених у заявці на поповнення (коригування) залишку пального, залежно від операції, на яку складена така акцизна накладна, зокрема, але не виключено, може бути зазначено код операції для складання в одному примірнику або "0", або "3", або "7" та напрям використання "15" - при здійсненні зберігачем відпуску (відвантаження) пального суб'єкту господарювання - платнику, пальне якого зберігається на акцизному складі зберігача.

Напрям використання "15 - фізичний відпуск (відвантаження) зберігачем пального суб'єкту господарювання - платнику, пальне якого зберігалося на акцизному складі зберігача" зазначається в акцизній накладній, складеній на операцію з відвантаження пального, яке поповнене відповідно до пп. 1 п. 29 підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ та зберігалося на акцизному складі зберігача, суб'єкту господарювання - платнику або суб'єкту господарювання - не платнику лише за умовою оподаткування "5".

Радимо ознайомитися з матеріалом "Новації Закону № 1117: акцизний податок" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: повідомлення ДПС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини