Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В нові фіскальні чеки додадуть ще один реквізит

Реклама

У формі фіскального чеку уже незабаром може з'явитися новий реквізит - цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством).

Це закріплено у проекті наказу Мінфіну "Про внесення змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21 січня 2016 року № 13".

До того ж отримаємо нові редакції форм:

- фіскального касового чеку на товари (послуги);

- фіскального касового чеку видачі коштів;

- фіскального касового чеку за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі.

Для СГ, які не зареєстровані платниками ПДВ, рядок, в якому зазначається індивідуальний податковий номер платника ПДВ, не заповнюватимуть.

Як пояснюють в ДПС, проєктом наказу внесуть техніко-юридичні правки до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, а також передбачать, що форма та зміст розрахункових документів, а також порядок подання звітності пов'язаної із застосуванням РРО/ПРРО при здійсненні торгівлі валютними цінностями встановлює Мінфін за погодженням з НБУ.

Після затвердження Мінфіном наказ запрацює з 1 травня 2021 року, крім пунктів 2, 3 Змін, затверджених цим наказом, які набирають чинності з 1 серпня 2021 року, але не раніше дня офіційного опублікування наказу. Тож оновлений фіскальний чек на товари з'явиться не раніше 1 серпня 2021 року.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини