Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову накладну виписав один, а підписав інший: які наслідки

Реклама

Податківці повідомили, чи має право покупець на віднесення сум ПДВ до складу податкового кредиту на підставі податкової накладної, якщо кваліфікований електронний підпис, що накладається на таку податкову накладну при її реєстрації в ЄРПН, власне ім'я та прізвище особи, яка її склала, належать різним особам.

Вони зазначили, що чинне законодавство не передбачає накладення на податкову накладну будь-яких інших підписів, окрім підписів платника або уповноваженої ним особи. Тому реквізит "Посадова (уповноважена) особа/фізична особа (законний представник) - Власне ім'я та ПРІЗВИЩЕ)" повинен заповнюватись відповідно до власного ім'я та прізвища особи, яка здійснює накладення на податкову накладну свого електронного підпису.

Водночас контролери вказали, що невідповідність електронного підпису, що накладається на податкову накладну при її реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, власного ім'я та прізвища особи, яка склала податкову накладну, не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.

Докладніше про нову форму податкової накладної, яка діє з 01.03.2021 р., та порядок її складання читайте в матеріалі сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.13 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини