Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінив порядок ведення інтегрованих карток платників податків

Реклама

Наказом Мінфіну від 12.01.2021 р. № 5 затверджено новий Порядок ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Саме цей документ визначає порядок ведення інтегрованої картки платника (далі - ІКП). Вона містить інформацію про облікові операції та облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника з бюджетами та фондами загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування за відповідним видом платежу та відповідною адміністративно-територіальною одиницею.

Аби забезпечити повноту та своєчасність відображення в ІКП показників щодо надходжень платежів підрозділом, що здійснює облік платежів, щоденно здійснюється попередній контроль.

Також вказаним Порядком визначений порядок приймання та реєстрації поданих платниками документів звітності в підсистемі, що забезпечує обробку податкової звітності та платежів.

З рішенням Liga360: Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини