Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали строки подання декларації з ПДВ за оновленою формою

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що з 1 березня 2021 року діють оновлені форми податкової декларації з податку на додану вартість - зі змінами, внесеними Наказом № 131.

Вперше декларації з ПДВ за оновленою формою подаються починаючи зі звітності за березень 2021 року (граничний термін подання - 20 квітня 2021 року).

Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок за оновленою формою подається починаючи з 01 квітня 2021 року.

Нові форми податкової звітності з ПДВ та податкової накладної, містять рядки та графи, призначені для відображення інформації щодо здійснюваних платниками податку операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, що підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою у розмірі 14%.

У новій редакції, зокрема, викладено форми:

- податкової декларації з податку на додану вартість;

- уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

- розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України;

- податкової накладної.

Також внесено зміни до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та до Порядку заповнення податкової накладної.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини