Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП завищив суму витрат — отримав 29 млн грн штрафних санкцій

Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України інформує, що Шостим апеляційним адміністративним судом підтверджено обґрунтованість висновків ГУ ДПС у Київській області про неправомірність віднесення фізособою-підприємцем до складу валових витрат сум, понесених на придбання товарно-матеріальних цінностей.

Це та ще понад 90 млн судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Так, у цій справі в порушення пп. 177.4 ПКУ підприємцем віднесено до складу валових витрат за 2017 рік суми витрат, понесених на придбання товарно-матеріальних цінностей, без отримання доходів, в розмірі 24,90 млн грн без ПДВ, дохід від реалізації яких не отримано; за 2018 рік суми витрат, понесених на придбання товарно-матеріальних цінностей, без отримання доходів, у розмірі 20,14 млн грн без ПДВ, дохід від реалізації яких не отримано.

Також судом апеляційної інстанції зроблено висновок про порушення фізособою-підприємцем пп. 177.4 ПКУ внаслідок завищення сум витрат, віднесених до графи 7 розділу 1 "Інші витрати" податкової декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік на суму 0,97 млн грн без ПДВ у зв`язку з ненаданням до перевірки документального підтвердження понесених витрат.

Колегія суддів зробила висновок про те, що позивачем безпідставно у деклараціях про майновий стан і доходи за 2017 рік та 2018 рік віднесено до складу витрат вартість товару, який не було реалізовано, тобто не отримано дохід, та який не було використано у господарській діяльності, а також про те, що позивачем завищено витрати у зв`язку з ненаданням до перевірки документального підтвердження понесених витрат.

Таким чином, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу ГУ ДПС у Київській області до платника податків задоволено повністю, підтвердивши законність податкових повідомлень-рішень, вимоги про сплату боргу та рішення про застосування штрафних санкцій на загальну суму 28,77 млн грн.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та забезпечить надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини