Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив правила паркування транспортних засобів

Реклама

Уряд схвалив проект постанови щодо удосконалення чинних Правил паркування транспортних засобів, розроблений Міністерством розвитку громад та територій України, інформує це Міністерство. Очікується, що прийняття постанови запровадить в Україні сучасніші та комфортніші умови паркування транспортних засобів. Це, своєю чергою, збалансує інтереси осіб з інвалідністю, пішоходів, автомобілістів, суб'єктів господарювання та забезпечить розвиток системи паркування в Україні на європейському рівні.

Проектом нормативно-правового акта, зокрема, передбачається:

- надати повноваження інспекторам з паркування (уповноважені посадові особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради);

- запровадити відповідальність щодо доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів;

- удосконалити способи оплати паркувальних послуг (у платіжних терміналах, банківських автоматах, комплексах самообслуговування);

- ввести заборону для суб'єктів господарювання обладнувати місця для паркування на тротуарах.

Очікується збільшення надходжень коштів до місцевих бюджетів, використання майданчиків для паркування з максимальною ефективністю за рахунок раціональної організації та введення нових інноваційних технологій оплати послуг і контролю за здійсненням оплати. Також органи місцевого самоврядування отримають дієві важелі для розв'язання транспортних проблем у населених пунктах.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини